Tervez, nyilatkozik, lódít

2010. 01. 01. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyugodjunk meg, már csak bő esztendőt kell várni, és rendbe rázódik a főváros közlekedése. Ezt maga Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere nyilatkozta minap. Adatokat is mondott a szabad demokrata ember, eszerint a kormány és a főváros 2011-től tizennyolc-, az azt követő években pedig húszmilliárd forintot fordít a BKV eszközállományának cseréjére. A tájékoztatón arról nem esett szó, hogy milyen alapon szervezi meg Demszky a főváros közlekedési kiadásait, amikor a jelzett időpontban már sem ő, még kevésbé a mai kormány nem lesz a helyén. Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője valahogy úgy fogalmazott, hogy a világ legpofátlanabb lépése lenne, ha a főpolgármester bármiféle felhatalmazás nélkül szerződést, vagy akár csak szándéknyilatkozatot írna alá.
2011 már az az esztendő lesz, amikor az ország, benne Budapesttel, megszabadul a haza koloncaitól. Demszky összekeveri a szemtelenséget a bátorsággal, amikor mások kontójára bármiféle szerződést, szándéknyilatkozatot, üzletet, miegyebet köt. Kapjon már a fejéhez a még hivatalban lévő, de már réges-régen leszerepelt kalandor és bandája…
A főpolgármester mostani szómenését egyébként az előzte meg, hogy a nagy hidegben (télen nagy hideg is szokott lenni) padlóra került a főváros közlekedése, beleértve a már régóta másállapotban nyüszítő Demszky fővárosvezetőt. A matuzsálemi korú buszpark nemes egyszerűséggel kilehelte a lelkét, a BKV birtokában lévő két (!) vontatójárműnek naponta félezer lerobbant tragacsot kellett garázsba vonszolnia. Humánpolitikai Eleonóra ezenközben százmillió forinttal vastagszik – és ez nem demagógia, hanem stílszerűen a fagykemény valóság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.