Visszavonulót fújt a HM

2010. 01. 15. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentem, a Honvédelmi Minisztériumban (HM) katonás rend uralkodik. Történt, hogy a tárca honlapján megjelent: Tömböl László vezérkari főnök emelkedett szavakkal és egy emléktárggyal kedveskedett Mátyás Miklós nyugalmazott hadbírónak születésnapja alkalmából. Mátyás jogászról tudni kell, hogy 1960 és 1984 között a Budapesti Katonai Bíróság elnöke volt, megelőzően pedig vérbíróként kedveskedett a munkás-paraszt hatalom vezéreinek. Miklós bácsi hervadhatatlan igyekezete nyomán tucatnyi forradalmár végezte bitófán. Amint az a HM honlapjáról kiderült, Tömböl főkatona még tavaly szeptember 21-én parolázott a leharcolt hóhérral, vagyis három és fél hónappal ezelőtt. És ekkor jön a csattanó. A Szabadság Kör értesülését az eseményről 2010. január 4-én kézzel-lábbal cáfolja a tárca, mondván, az alaphír tévesen jelent meg. Időközben állítólag a honvédelmi miniszter – Szekeres (Vidám) Imre – a hibát elkövető vezetőt már ülepen is rúgta... (Ehhez képest érdekes, milyen érzékletesen számol be a meg nem történtekről a honlap: „Tömböl egy emléktárgyat adományozott dr. Mátyás Miklósnak, megköszönte eddigi munkásságát, a magánéletben pedig sok boldogságot kívánt neki”.)
Ha a Szabadság Kör nem követeli a vezérkari főnök felmentését, a tárca ma is a vérbírót hozsannázza. A HM figyelme lefegyverző.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.