Visznek, lopnak, eladnak

2010. 01. 25. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Játék a szavakkal. A kormány szerint nem megszüntették, csupán szüneteltetik a vasúti közlekedést azokon a szárnyvonalakon, amelyeken néhány hónapja nem járnak a vonatok. A kettő között nagy a különbség: ha megszüntették, akkor volt, nincs, ha csak szüneteltetik, akkor viszont bármikor újraindítható a forgalom. Azzal, hogy a kabinet most úgy döntött, január utolsó napjáig le kell bontani a vágányok melletti jelzőrendszereket, fehéren feketén állást foglalt…
Gyerekes dac? Elmeháborodott gonoszság? Őrjöngő bosszú a várható hatalmas vereségért? Talán valamennyi egyszerre. A pislogó libás ember és súgója pontosan tudja, hogy az új országvezetés mindenképpen visszaállítja Baross Gábor vasúthálózatát, csak így nehezebb, drágább lesz az egész, még nagyobb batyut kap a hátára az amúgy is megrokkant haza.
Gonosz emberek gonosz döntésével állunk szemben. Ha meg kellene festeni az aljasságot, Gyurcsányékat kéne bekéretni a műterembe… Ők az igazi vágánytolvajok. Egyáltalán: tolvajok. A sínek, jelzőrendszerek, szemaforok mellett mindent visznek, ami mozdítható. Vagy ha nem mozdítható, hát eladják, mint a földet. Kiárusítás van. Mindent kiürítettek, mindent zsebre raktak.
Öröm az ürömben: tavasszal őket is megszüntetik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.