MSZP: szalagokat vágnak

2010. 02. 07. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tenyérbe mászó módon kampányolnak a szocialisták Csongrád megyében. A kétsávosra bővített 47-es út utolsó, négy és fél kilométeres szakaszát az az Ujhelyi István államtitkár adta át a forgalomnak, aki annak idején a parlamentben nemmel szavazott az építésére. A nagy csinnadrattával megrendezett ceremónia kizárólag az MSZP melldöngetését szolgálta, hiszen az útszakaszt már két hónapja használják az autósok (akkor még nem volt kampány, meg ekkora pánik a szocialistáknál).
A húsz kilométeres út kiszélesítését még az Orbán-kormány idején kezdték el, ám Medgyessyék 2002-ben, az önkormányzati választások után politikai okokból leállították. (Csillag István korábbi gazdasági miniszter nyilatkozta: „Nincs politikai haszon abban, ha Vásárhelynek kétszer két sávot építünk, itt hetvenszázaléknyian szavaznak a Fideszre.”)
Most viszont a jelek szerint jól jön az útavatás az MSZP-nek – bár így is, úgy is elverik, mint a kétfenekű dobot. Hódmezővásárhely polgármestere szerint egyébként a pofátlanság csimborasszója, hogy az örökké helyezkedő, ügyeskedő ifjúszocialista, Ujhelyi István vágta át a szalagot.
A jelek szerint a hálás ünnepségeket még megcsinálják a szocialisták, a hálátlanabbakat – például a nyakra-főre felvett hiteleket, törlesztésvállalásokat – a Fideszre hagyják. Csak hát a helyzet az, hogy átlátni a szitán…

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.