Nyomkeresők

2010. 02. 12. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Társadalmi összefogásra buzdít mindnyájunkat a MÁV: közös erővel vigyázzunk a megszüntetett vasútvonalak ingóságaira (szemaforok, kábelek, váltók, vágányok, miegyéb), ellenkező esetben azokat rövid időn belül el fogják lopni. A vállalat biztonsági igazgatósága egy zöldszámot is üzembe helyezett, ide várják az érdemi és segítő szándékú bejelentéseket. Vagyis, ha látunk egy, a vállán vasúti váltóberendezést cipelő gyanús alakot, csak tárcsáznunk kell a számot, az illetékesek máris intézkednek.
Azt természetesen minden épeszű ember tudja, hogy az államvasút lánglelkű bejelentésétől az égvilágon semmi nem fog megváltozni. Az arra szakosodott haramiák továbbra is lopják majd a vasutat, s ha csökkenés mutatkozna, az csak azért lesz, mert az ellopható készlet véges. Létezik ugyan egy MÁV Vasútőr Kft. nevű cég, ám munkássága abban merül ki, hogy járőrözés, illetve vonalbejárás címén hetente kétszer végigmennek az emberei a vonalon, s megállapítják, honnan mit vittek el a műgyűjtők…
Ennyiből is látható, hogy nem lesz könnyű helyzetben a tavasszal megalakuló új kormány, ha ígéretéhez híven életre próbálja hívni a vasutat, amelynek mostani – csonkolt – állapota jól tükrözi a nyolcadik éve ámokfutó rezsim munkásságát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.