Újbuda vezetői is érintettek?

Molnár Gyulát, Újbuda szocialista polgármesterét és az önkormányzat SZDSZ-es alpolgármesterét, Lakos Imrét is kihallgathatja a Központi Nyomozó Főügyészség a Lágymányosi-öböl privatizációjával összefüggésben indult nyomozásban.

Munkatársunktól
2010. 02. 04. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bekapcsolódott a dél-budai Kopaszi-gát és a környékén lévő ingatlanok értékesítése miatt indult nyomozásba a Központi Nyomozó Főügyészség is, ami azt is jelenti, hogy mentelmi joggal rendelkező politikusok kerültek az ügyészek látóterébe. A napokban megírtuk, hogy a közeljövőben Kovács Tamás legfőbb ügyész kezdeményezheti két országgyűlési képviselő, egy szocialista és egy szabad demokrata politikus mentelmi jogának felfüggesztését gazdasági bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt.
Információink szerint valószínűsíthetően Molnár Gyula (MSZP), Újbuda szocialista polgármestere és helyettese, Lakos Imre (SZDSZ) érintettsége vetődhet fel, de nem kizárt, hogy Vas János egykori MDF-es politikust is kihallgatják majd a Lágymányosi-öböl privatizációjával kapcsolatban, amelynek eredményeképpen a terület több lépcsőben egy nagyvállalkozó érdekeltségébe került. Az újbudai önkormányzat azt kommunikálja, hogy a kerület több száz millió forintot nyert az ügyleten, hiszen 1,57 milliárd forint értéken vitték be a Kopaszi-gát területét a vállalkozóval közös projektcégbe, és végül 1,9 milliárddal szálltak ki az üzletből. A HVG viszont korábban azt írta, hogy a telek egy részét 25 milliárd forintért adták tovább portugál befektetőknek.
A Fővárosi Főügyészség 2007 októberében indított nyomozást különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés elkövetésének alapos gyanújával. Az ügyben gyanúsítottak lehetnek magas rangú állami hivatalnokok is. Elképzelhető, hogy Zelles Sándort, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (régebben a KVI is tulajdonos volt) volt vezérigazgatóját és helyettesét, Sugár Lászlót napokon belül meghallgatják a nyomozók. A KVI vagyonkezelési főosztályvezetője az üzlet megkötésekor Vas János volt, aki az MDF listájáról került az Országgyűlésbe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.