Beköszön Debrecenbe a királynő

2010. 03. 12. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bizony még Debrecenben sem könnyű számon tartani, hogy a város az elmúlt években hány világversenynek adott otthont, de higgyünk Kósa Lajos polgármesternek, aki szerint a hét végén a tizenhatodik lesz soron. A Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség pedig egyúttal másodszor rendez Világkupa-viadalt. A tavalyi debütálás kétségkívül jól sült el a Papp László Budapest Sportarénában, s most hasonlóan nívós, a kísérő koncertprogramokkal egyfajta családi hétvégeként felfogható eseményre van kilátás a Főnix Csarnokban. A színvonalat illetően elég azt megemlíteni, hogy a 19 résztvevő ország versenyzői között újra itt lesz a sportág első számú reprezentánsa, a pekingi olimpiai bajnok orosz Jevgenyija Kanajeva, aki a 2009-es világbajnokságon a vb-históriában addig példa nélkülien mind a hat aranyat (egyéni összetett, csapat, négy szerenkénti döntő) begyűjtötte! A budapesti Vk-n a lehetséges négyből viszont csak hármat vitt el, s most sem mehet biztosra, mert két honfitársnője, Daria Kondakova és Daria Dmitrijeva, valamint a fehérorosz Melitina Sztanjuta január végén a montreali Vk-n már „megcsipkedte”. A királynőnek itt csak két elsőség jött össze. Kanadában amúgy Vass Dóra szalaggal ötödik lett, s ha annyira nincs is közel a legjobbakhoz, miként ebből gondolni lehetne, a szűk esztendők után az is eredmény, hogy legalább jegyzik a magyar rg-t…
A versenyzőknek ebben a szezonban egyéniben karikával, labdával, kötéllel és szalaggal kell porondra lépniük, a kéziszercsapatok pedig – köztük az olimpiai bronzérmes fehéroroszok és a vb-3. oroszok – öt karikával, valamint két kötéllel és három szalaggal mutatják be a gyakorlataikat a Főnix-csarnokban. A buzogány tehát idén pihen, de azért a 30 ezer svájci frankos összdíjazás egy részére enélkül is sokan lecsapnának.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.