Benedek visszatámad

Dénes Zoltán
2010. 03. 11. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Büntetőfeljelentést tett hamis vád miatt Benedek Fülöp, a vagyonkezelő szervezet földügyekért felelős korábbi vezérigazgató-helyettese, az agrártárca volt államtitkára Budai Gyula, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) igazgatója ellen. – Budai Gyula a 2010. február 26-án tartott sajtótájékoztatóján egy erdőterület Nemzeti Földalap (NFA) által 2004-ben történt megvásárlása kapcsán bűncselekmény elkövetésével vádolt meg – írta ezzel kapcsolatos tegnapi közleményében Benedek Fülöp, akit a bíróság a közelmúltban nem jogerősen másfél év börtönbüntetésre ítélt.
Múlt pénteken tartott sajtótájékoztatóján Budai Gyula arról számolt be, hogy az agrártárca egykori szakállamtitkára is érintett lehet abban a korrupciógyanús ügyben, amelyben az ügyészség nyomozást indított. Elmondta: egy neki címzett levél alapján január 7-én tett bejelentést a fővárosi ügyészség nyomozó hivatalánál. Ismertetése szerint egy 80 éves asszony levelében arról számolt be neki, hogy az NFA 2004-ben vásárolta meg 303 hektáros erdőjét.
A levélíró állítása szerint az Nemzeti Földalap százötmillió forintért vette meg az erdőt, de abból ötmillió forintot oda kellett adjon Nagy Bélának, a Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. volt gazdasági igazgatójának, aki az összeget Benedek Fülöpre hivatkozva vette át.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.