Orosz hódítók

R I T M I K U S G I M N A S Z T I K A

2010. 03. 17. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha annyira azért nem is volt súlyos a helyzet, hogy pizsamában kelljen felszaladnia a szőnyegre, szegény Vass Dóra azért megjárta a II. magyar ritmikus gimnasztika Világkupán. Tudniillik csak reggel szembesült azzal, hogy a selejtezőben nem a délutáni csoportban kell bemutatnia a gyakorlatait, ahogyan arról három különböző forrásból is értesült, hanem a délelőttiben. S mivel a sportág első számú hazai reprezentánsáról van szó, a debreceni Főnix-csarnokban hazai rendezésről, a sorsolást pedig előző este elkészítették, lássuk be, ez azért kínos… Főleg azért, mert az „előre hozott” gyakorlatokba bizony becsúsztak hibák, s ilyenkor már mit sem számít, hogy előtte az edzéseken egyszer sem gurult el a labda. „Majd jöhetek vissza egy év múlva…” – szipogta versenyzőnk a folyosón a könnyeit nyelve, és jól sejtette, végül csak egy fináléba került be, oda is a rendező jogán. Ám azután, hogy január végén a montreali Világkupán szalaggal ötödik volt, most legjobb eredményként a karikával elért nyolcadik helye nem derítette sokkal jobb kedvre.
Az olimpiai bajnok orosz Jevgenyija Kanajeva, aki magával ragadó, igazi jelenség, annál elégedettebb lehet, hiszen mind a négy szerrel nyert. S azt a megjegyzését, hogy meg kellett küzdenie az első helyekért, tudjuk be a szerénységének. Mindazonáltal tényleg nem lazíthat, mert az oroszoknál házon belül is nagy a konkurencia. Elég csak a karikával és szalaggal ezüstérmes Daria Kondakovát említeni, aki bevallottan nagy focirajongó, így aztán beszélgetésünk során az orosz–magyar meccsel kapcsolatban is képben volt, és a labdával is ügyesebben bánt, mint szerdán Győrben Andrej Arsavinék.
Az oroszok hajdúsági hódítása azonban teljes lett, a kéziszercsapatoknál öt karikával, majd két kötéllel és három szalaggal is ők voltak a legügyesebbek, a magyar együttes hetedik és ötödik helyezéseket könyvelhetett el. Debrecen városa pedig egy újabb remek hangulatú, parádés világversenyt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.