Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Sötét ügyek hivatala a XVIII. kerületben

Munkatársunktól
2010. 03. 12. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz XVIII. kerületi képviselőcsoportja létrehozza a „sötét ügyek hivatalát”, miután elszaporodtak az önkormányzathoz és a helyi közcégek vezetéséhez köthető kétes ügyek. Lévai István Zoltán, a Fidesz helyi frakcióvezetője lapunk tegnapi írását is példaként említette: az önkormányzat és a kerület tulajdonában lévő cégek százmilliós nagyságrendű megbízásokat adtak a Political Capital, a Capital Research és a Front Page Media nevű tanácsadó vállalkozásoknak. A városrész szocialista vezetése, valamint az önkormányzati vállalatok irányítói titkolóznak, a szerződéseket és a teljesítési igazolásokat a közgyűlés „nem baráti” tagjainak sem mutatják meg, noha közpénzről van szó. Lévai a korábbi ügyek közül emlékeztetett arra, hogy az egyik önkormányzati ingatlanban nyilvánosház működhetett, illetve a lakásmaffiaügyre, amelynek szálai a városházáig vezettek. Mint fogalmazott, a XVIII. kerület határán „lassan tényleg be kell karikázni a táblán a 18-ast”, miután a városrész a „gyanús üzelmek, kormány közeli cégek által uralt sötét birodalom lett”. A „sötét ügyek hivatala” várja, hogy a kerület lakosai jelezzék a gyanús eseteket. Az ügyek vizsgálatát a hivatal kezdeményezi a hatóságoknál. Így megfelelő adatok esetén büntetőeljárások is indulhatnak a kerületben folyó rablógazdálkodás miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.