időjárás 11°C Ferenc 2022. október 4.
logo

Széchenyi Klub: gyorsan ható rendszer

K. Tóth László
2010.03.20. 23:00

Holnap 14 órai kezdettel konferenciát rendez a Széchenyi-terv Gazdaságfejlesztő Társaság Kaposváron, a Somogy megyei Vállalkozói Központ Közalapítvány épületében, amelyen előadást tart Bánki Erik, az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottságának elnöke, fideszes parlamenti képviselő.
A pénteki konferencián megvitatják a Széchenyi Klub vezetőségének ötletét egy hamarosan bevezethető, s kiemelten a 3,1 millió munkavállaló helyzetére és jövőképére gyorsan ható, hangulatváltó intézkedésekről.
Mindemellett a társaság úgy véli, hogy nagyon fontos új szegmense lehetne a gazdaságnak a gasztroturizmus, ezért a hazai vendéglátás és a magyar ételek szerepét jelentős mértékben erősíteni kellene. Hiszen a turisták egyetlen nap alatt akár öt órát is eltöltenek étkezéssel.
Ugyanakkor alapvető szempont, hogy az étkezést élményszerűvé kell tenni. Ezért elengedhetetlen a mezőgazdaság és a családi gazdaságok fejlesztése. Ez utóbbi azért lényeges, mert az egyedi termékek iránt jóval nagyobb a kereslet, tehát nem nagyüzemi módon kell az állattenyésztést és a növénytermesztést végezni. A hungaricumokra, köztük a paprikára, a hagymára, a szürkemarha, a mangalica, a faggyúmentes rackajuh húsára pedig külföldön is mutatkozik igény, s ez az egyik kitörési pont lehetne a gazdaságunk számára.
A Széchenyi Klub a holnapi rendezvényére várja a Széchenyi-terv által támogatott projekteket megvalósított önkormányzatokat és vállalkozókat.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.