időjárás 15°C Eufrozina , Kende 2022. szeptember 25.
logo

Vádemelési javaslat a kémügyben

Munkatársunktól
2010.03.28. 22:00

Vádemelési javaslattal zárta le tegnap a kémügyként elhíresült eset nyomozását a vám- és pénzügyőrség. A hatóság szerint két férfi szabadalommal védett ipari titkokat lopott el – egyesek szerint Gyurcsány Ferenc exkormányfő köreihez köthető – Kern József (képünkön) egészségügyi technológiákat gyártó cégétől, azért, hogy a megszerzett tudást Oroszországba adja el. Az egyik férfit 2008 májusában a reptéren vették őrizetbe a nyomozók; s úgy tudjuk azóta nem kevesebb, mint tizenkétszer változott ellene a gyanúsítás.
Úgy tudjuk, a gyanúsított és védője több indítványt is tett, például hogy a hatóság rendeljen ki szabadalmi szakértőt, aki megállapíthatná: valóban Kern József vállalkozásáé voltak-e az állítólag törvényellenesen megszerzett titkok, szabadalmak. A védelem szerint azt sem ártana tisztázni, hogy Kern cége miképpen jutott ezen ipari technológiák birtokába. A vám- és pénzügyőrség azonban lesöpörte az indítványokat, így – állítja a védelem – voltaképpen anélkül zárta le a nyomozást, s tett vádemelési javaslatot, hogy teljes egészében felderítette volna a tényállást.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.