A Brill Pálinkaház célja – Krezl Edit tulajdonos így mondta a Dionysos Borházban rendezett sajtókóstolón –, hogy bemutassák a szekszárdi borvidék ízeit a pálinka nyelvén. Ez az igyekezet olyan jól sikerült, hogy idén, a XVIII. Magyar országos pálinka- és nemzetközi gyümölcspárlatverseny Gyulán 2009-es évjáratú Irsai Olivér szőlőpálinkájuk Magyarország legjobb pálinkája lett. Merlot-törkölypálinkájuk is a championok között zárta az idei versenyt; de hoztak el Gyuláról aranyérmet cabernet sauvignon és cabernet franc törkölypálinkával is.
A kis családi vállalkozás Harcon, Szekszárdtól 12 kilométerre, húsz éve működik. A Brill az idei Destillatán is felhívta magára a figyelmet: többek közt spárgapárlatukkal aranyérmet nyertek Grazban. Úgy tervezték, két év alatt elkopik ez a tétel is a raktárból, de néhány hónap alatt szétkapkodták az éttermek a készletet, bizonyítva, hogy érdemes étel plusz pálinka konstrukcióban gondolkodni. A Dionysos Borházban Magyarország legjobb pálinkája, vagyis a Brill negyvenfokos Irsai Olivér szőlőpálinkája kerül először a tulipános poharakba. Könnyed pálinka, citrusos, fehér virágos, mégis kissé fanyar illatkategória. A muskotályosság, ami az édes zamattal egy a gyümölcsben, a borban már elválik az alapíztől, s különálló vonás lesz, a pálinkában pedig megint egészen más: egy hang a többszólamú ízkórusban. Igen szép, hangulatokban gazdag, mégis könnyed, fiatalos és simulékony: üdvözlőitalnak is jó, salátákhoz, halhoz, fehér húsokhoz is illik. Citrusos desszertekhez is, sőt pezsgőt is lehet vele bolondítani, meg akár kávét is. Ezer és egy oka van annak tehát, hogy a muskotályos borok divatja mellett most pálinkában is az Irsai az egyik legdivatosabb tétel. A Brill új büszkesége szőlőpálinka, Paks mellől vették meg lábról a szőlőt, hogy akkor szüretelhessék, amikor optimális. Törköly az a 2004-es pörkölt kishordós cabernet franc is, amelyet szintén megkóstolunk, és amely felkerült a Michelin-csillagos magyar étterem, a Costes itallapjára. De nem ezért ízlik, hanem mert a barrique finoman keretezi azokat a karamellás-vajas ízeket, amelyeket például szederpálinkákban is nagyon kedvelek, s nem csap át leküzdhetetlen kesernyésségbe. A kóstolót 2007-es piros vilmoskörte zárja, melyben Petzold Attila sommelier szerint a körtehéj ízét lehet hosszan érezni. És tényleg. Nekem egy kicsit talán túl keserű is. Persze azért ez is csodaszép pálinka.

Megszólalt halálfélelméről és súlyos műtétjéről a TV2 sztárja