Rendőrség által vizsgált cégek a Főtávnál is

Munkatársunktól
2010. 05. 09. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelenleg is a Főtávnak dolgozik az a Cemi Kft., amelynek BKV-s szerződéseivel kapcsolatban a BRFK nyomozást folytat – adta hírül az Index. Megemlítik: a Cemi az elmúlt három évben 190 milliót kapott a fővárosi vállalattól. A Főtávnál megerősítették: 2007-ben átvilágításra, 2008-tól idén májusig szervezetátalakításra szerződtek a céggel, s az általuk végzett munka révén a három év alatt több mint négymilliárdot takarítottak meg.
A Cemi a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. vezérigazgatójának, Bielek Péternek a tanúvallomásában is szerepelt, aki szerint a céget Hagyó Miklós volt MSZP-s főpolgármester-helyettes nyomására kellett megbízni az FKF átvilágításával. A Főtáv az elhíresült Polgár & Bebők ügyvédi irodát is foglalkoztatja, amellyel a Főpolgármesteri Hivatal szerződést bontott, hogy kiderült, a Budapest Airportnál és a BKV-nál felderített vesztegetésben érintett. Az iroda az utóbbi három évben 66,5 millióért dolgozhatott a Főtávnak. Bielek vallomásában is elhangzott az iroda neve: a főpolgármester tanácsadója, Mesterházy Ernő kérte, hogy a nagyobb ügyeket ők intézhessék.

Tetten érték. Őrizetbe vették szerdán a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal egyik alkalmazottját, akit tetten értek, amikor a szőlőültetvények kivágására és telepítésére vonatkozó támogatás kérelmezőjétől egy parkolóban 50 ezer forintnyi kenőpénzt vett át Kecskeméten. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: az ügyben a hivatal tett feljelentést februárban, s eszerint egyik munkatársuk hosszabb ideje rendszeresen anyagi ellenszolgáltatást kért az ügymenet meggyorsításáért. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.