időjárás 22°C Emese, Sarolta 2022. július 5.
logo

Röviden

MN
2010.06.27. 22:00

Hódmezővásárhely örökségdíjas
Szinte példa nélkül áll, hogy egy város kapjon Magyar Örökségdíjat. Hódmezővásárhely képviselői június 19-én délelőtt 11-kor vehetik át a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében a város kultúraőrző és
-teremtő tevékenységéért, példás nemzetszolgálatáért járó elismerést. (V. K.)

MEDIA-támogatás a CineFestnek
Az EU MEDIA programja az idén ismét támogatásra érdemesnek ítélte a tavaly már nyertes miskolci CineFestet. A legjobb 16 hazai művészeti fesztivál közé beválasztott Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál költségvetése tehát biztos lábakon áll. A fesztivált idén először a Visegrádi Alap is támogatja, a Jamesonnal pedig exkluzív szponzori szerződést írt alá a CineFest. (V. K.)

Helen Mirren Az ajtó főszerepében
Szabó István következő rendezésével, Szabó Magda Az ajtó című regényének filmes adaptációjával kapcsolatban több német filmalap is jelezte támogatási szándékát: a German Federal Film Board és a German Federal Film Fundis beszáll, de a részletekről még nincs megegyezés. A filmtervet a Magyar Mozgókép Alapítvány ötvenmillió forinttal támogatja. A tervek szerint januárban kezdődik a forgatás. A filmet száz percesre tervezik hatmillió eurós összköltségből. A főszereplő Emerencet Helen Mirren Oscar-díjas angol színésznő alakítja. (MN)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.