időjárás 19°C Csaba 2022. július 6.
logo

Röviden

MTI
2010.06.27. 22:00

Katonás
Szanyi Tibor (MSZP) szerint a szocialista párttagok nagy része „Balra, magyar!” -t akar. A választók többsége viszont „Oszolj!” -t vár tőlük.

Újabb vádlott tűnt el a „fekete seregből”
A tényleges életfogytiglannal fenyegetett Magyar Róbert elsőrendű terhelt után újabb vádlottnak veszett nyoma a „fekete seregként” emlegetett bűnszervezetből, derült ki tegnap a Fővárosi Bíróságon. A tanácsvezető bíró közölte, hogy az említett férfi nem jelent meg a tárgyaláson, és a munkahelyén sem találták, telefonját pedig kikapcsolta. A bűnszervezetben elkövetett élet elleni, illetve más bűncselekmények miatt indított elsőfokú perben 30 vádlott szerepel, többségüket már házi őrizetbe helyezték, mert a törvény szerint legfeljebb három évig lehettek előzetes letartóztatásban. (MTI)

Bűnözőket informált két siklósi rendőr
Bűnözőknek szolgáltatott ki rendőrségi információkat a siklósi rendőrkapitányság két járőre, ezért hivatali visszaélés miatt eljárást indított ellenük a nyomozó ügyészség. A gyanúsítottak a rendőri erők mozgásáról és várható akciókról juttattak ki adatokat. (MTI)

Ötven budapesti szervert foglaltak le
Házkutatásokkor ötven szervert foglaltak le szerdán az azokon lévő 500 terabyte tartalommal szerverhotelek termeiben a rendőrök a főváros több pontján, és eljárást indítottak szerzői jogok megsértése miatt. Az ismeretlen tettesek több tízezer, szerzői joggal védett művet osztottak meg jogosulatlanul a nyilvánossággal, a szerzők és kiadók engedélye nélkül. (MTI)

Mesteri orgona készül Dunakeszin
Mészáros Károly orgonaépítő mester dunakeszi műhelyében készíti a helyi Szent Mihály katolikus templom új orgonáját, amelybe körülbelül 1500 fém- és fasípot helyez el. A fémsípot ón-ólom ötvözetből, úgynevezett orgonafémből, a fasípokat tölgy- és körtefából alakítja ki. Az új orgonát várhatóan július elején állítják fel a templomban. (MTI)

Gázolás a zebrán
Gyalogátkelőhelyen gázolt el egy autó szerdán délután egy 76 éves és egy 51 éves asszonyt (anyát és leányát) a veszprémi Haszkovó utcában. Az idősebb nő a kórházban meghalt, lánya állapota életveszélyes. A kocsi 31 éves vezetője ellen büntetőeljárás indult. (MTI)

Börtön megrontásért
Egy év négy hónap börtönbüntetésre ítélte tegnap a Kaposvári Városi Bíróság azt a 43 éves kadarkúti férfit, aki rendszeres szexuális kapcsolatot tartott fenn a szomszédjában lakó 13 éves lánnyal. (MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.