Elhúzódó nyomozás a Hunvald-ügyben

Zárószakaszához érkezett a nyomozás Hunvald György VII. kerületi polgármester és társainak ügyében – nyilatkozta Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

Munkatársainktól
2010. 07. 09. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez nem jelenti azt, hogy napokon belül lezárulhat a vizsgálat, hiszen a keletkezett dokumentumok rendezése és az iratismertetés hetekig, sőt, akár hónapokig is elhúzódhat. Az MSZP-s Hunvald Györgyöt többrendbeli, bűnszervezetben elkövetett csalással és hivatali visszaéléssel gyanúsítják, amiért az önkormányzat áron alul adott el több mint egytucatnyi kerületi ingatlant.
A Zuschlag-ügyben három hónappal ezelőtt már kihirdették az elsőfokú ítéletet, de a Bács-Kiskun Megyei Bíróság a tegnapi lapzártáig sem küldte meg a határozat írásba foglalt indoklását az eljárásban meghatalmazott védőknek – értesült lapunk. Ismeretes, hogy Zuschlag János volt szocialista politikust nyolc és fél éves börtönbüntetéssel sújtották. A határozat ismertetésén Őry András negyedrendű vádlott, a Fiatal Baloldal volt Zala megyei elnöke nem jelent meg, így ellene a bíróság elfogatóparancsot bocsátott ki, és elrendelték a férfi körözését, ami eddig nem vezetett eredményre.
Bővebben a 2. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.