A közpénzzel babrált

2010. 09. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kemény fából faragták Polgár szocialista polgármesterét. Tóth József annak ellenére száll ismét ringbe a városvezetői tisztségért, hogy a Debreceni Nyomozó Ügyészség minap bűnpártolással gyanúsította meg, vagyis nem lehet kizárni, személyével hamarosan tovább gyarapszik az MSZP-börtönfrakció. A nyomozás szerint a magabiztos ember 2005-ben, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnökeként tudott azokról a stiklikről, amelyeket az M3-as Kht. a helyi pihenőpark építése kapcsán elkövetett, s ezekről „elfelejtette” értesíteni a hatóságokat. Tóth odáig ment a pimaszságban, hogy kiokosította a cég vezetőit, miképpen „papírozzanak le” harmincmillió forintnyi eltapsolt közpénzt.
A szemérmetlen embert a Hír TV Célpont című műsora leplezte le, de akkor még nagy mellényt viselt, merthogy országgyűlési képviselőként védte a mentelmi jog. Azóta változott a helyzet: Tóth József nem jutott be a parlamentbe, perelhető lett, s már a mosolya sem olyan őszinte. Minap telefonon interjút kért tőle a Hír TV, mire ő szemérmesen letette a készüléket. Mi is érdeklődtünk utána, hivatala azonban azt közölte, napestig ülésezik, nem ér rá, elsodorták a közügyek… A szájzár oka lehet még, hogy a hajdani megmondóember szénája igen rosszul áll, hervadhatatlan munkásságából valószínűleg per lesz – hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás –, ezt azonban a hallgatag József nem írta ki mostani kampányplakátjára, vagy lefelejtette róla a nyomda… Fáradozásaiért egyébként akár öt esztendőt is kaphat az urambátyám-időszakból itt felejtett partizán, mellékbüntetésként meg rajta derül a város.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.