„A Sanyinak kell elvinni a balhét”

Egyre több vádlott állítja, hogy Marian Cozma román sportolót Raffael Sándor szúrta le tavaly február 8-án. A tárgyalás harmadik napján az ötödrendű vádlott Bihari Csaba jelentette ki: többektől hallotta, hogy Raffael szúrt. Az elsőrendű vádlott kedvese, Gergely Péterné kijelentette: szerinte Raffaelt meggyőzték, vállalja magára a gyilkosságot, mert csak ő sérült meg a verekedésben.

Velkei Tamás
2010. 09. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor kiszálltunk a kocsiból a 8. számú főúton, Sztojka Iván azt közölte velem, Németh Győzőtől úgy tudja, a Csoki (Raffael Sándor) szúrt – áll az ötödrendű vádlott, Bihari Csaba rendőrségi vallomásában, amelyet Németh Balázs bíró ismertetett tegnap, Bihari ugyanis nem kívánt vallomást tenni. Marian Cozma meggyilkolása kapcsán a Veszprém Megyei Bíróságon folyó per harmadik napján elhangzott: Bihari emlékezete szerint e kijelentést tette a szórakozóhely előtt Beéry Csaba is, aki a gyilkossági ügytől külön kezelt garázdasági ügy egyik vádlottja. Korábban két személynél, Raffaelnél és a negyedrendű vádlott Pál Gábornál látott kést az enyingi gyülekezés során.
Kiderült az is, hogy már számtalan mécses égett annak az utcának a sarkán, ahol a román sportolót megölték, amikor Bihari visszatért feleségével gépkocsijáért, amit éjjel hagyott a helyszín közelében. Senkinek nem tűnt fel.
Kihallgatása kezdetén Bihari leszögezte: kérdésekre nem kíván felelni, szembesítéseken nem akar részt venni. Ezért amikor mégis ráállt, hogy a harmadrendű vádlott Sztojka Iván egy kérdésére feleljen, felesége ordítozni kezdett, majd távozott a tárgyalóteremből.
Raffael barátnőjét, Gergely Péternét és Antalik Lászlót emberöléssel kapcsolatban elkövetett bűnpártolással vádolják. Utóbbi vallomásából kiderült, Németh Győző Hegyeshalomnál azt mondta neki: olyasmit követett el Raffaellel, amiért hosszú éveket, akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphatnak. Gergelyné is azt vallotta, hogy február 8-án hajnalban Németh Győző fejét fogva roskadt egy kanapéra, és azt mondta: „Úristen, nagyon nagy bajt csináltam.”
Gergelyné szerint Raffaelt a többi garázda győzte meg arról, „vigye el a balhét”, mivel egyedül ő sérült meg a veszprémi verekedésben. Az enyingi csoporthoz Raffael János meghívására csatlakozott. Gergelyné kifejtette: Raffael János bandavezér, zsarolásokból, „lehúzásokból” él, így ha „János hívja Sándort, nem lehet neki nemet mondani”. Gergely Péterné azt állította, nem tudta, hogy párja és barátja, Németh Győző Veszprémben járt, azt hitte, Fehérváron keveredtek verekedésbe. Így meglepődött, amikor Németh ausztriai elfogásukkor felkiáltott: „feldobtak minket”.
A hetedrendű vádlott Antalik László vallomásában az áll: egyszerű baráti szívességeket teljesített. Ennek viszont némiképp ellentmond, hogy már február 8-án kapcsolatba lépett Mester Csaba ügyvéddel, aki Németh Győzőt védi.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.