Ágyra jár, szekrényt visz

2010. 09. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erős fizikumra vall, hogy miközben állítólag kórházi kezelés alatt áll, egy költöztetésnél segédkezik Szabó Loránd, Dombóvár szocialisták által támogatott polgármesterjelöltje. A masszív politikus egy amatőr videofelvétel tanúsága szerint minap éppen akkor látható szekrénycipekedés közben, amikor az ellene folyó bírósági per tárgyalásán kellett volna megjelennie. Utóbbi helyszínre azonban arra hivatkozva nem ment el, hogy a helyi pszichiátrián nyomja az ágyat, orvosi javallatra távol kell tartania magát a tárgyalóteremtől. Mafla ember azt gondolná, hogy a lelkileg sérült Szabó Loránd fizikailag jól érezte magát, így aztán úgy döntött, nem árthat meg neki, ha segítőként részt vesz egy költözködésben. Ráadásul a kampányban is jól jöhet, hogy látja Dombóvár közönsége, amint az ambiciózus politikus ingujjra vetkezve stelázsit cipel a flaszteron – lám ez a mi emberünk, ennek nem büdös a munka… (A rosszmájúak persze azt mondhatják, így akar enyhébb ítéletet kapni a bíróságtól a „dolgos Szabó”.)
A valóság természetesen az, hogy a polgármesterjelölt gyermekded módon próbálja meg húzni-halasztani a várhatóan elmarasztaló ítéletet. Ki időt nyer, életet nyer. Talán a következő tárgyalást – amelyre már „felépül” – csak a választások utánra írják ki, addigra pedig még az is előfordulhat, hogy polgármester lesz, és azért az mégiscsak más. Minden jel arra utal, hogy Szabó Loránd nincs nagy véleménnyel se a választók, se az igazságszolgáltatás szellemi képességeiről. Megkockáztatom: arcátlanul hülyének nézi mindkettőt… Tipikusan szocialista tempó, régen eljárt felette az idő. Szabó Lorándnak tényleg be kellene feküdnie a pszichiátriára, ahol normál esetben már ott nyomná az ágyat a szocialista párt teljes vezérkara, élén a trágár pszichopatával.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.