ANNO

Pethő Tibor
2010. 09. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

65 éve
Magyarok Csehszlovákiában
Fierlinger csehszlovák miniszterelnök az ideiglenes általános munkakötelezettség bevezetésével kapcsolatosan hangsúlyozta, hogy az általános munkakötelezettség fokozottabban vonatkozik a németekre, magyarokra, az árulókra és az együttműködőkre. Őket bárhol és bármilyen munkára igénybe lehet venni. A szlovák Pravda erős támadást intézett a galántai, bereknyei és nyitrai magyarok ellen, akiknek gyors kitelepítését sürgeti.
1945. szeptember 19., szerda

41 éve
NDK–NSZK
Az NDK-ban hivatalos jelentést adtak ki az NDK és az NSZK közlekedési minisztériumának képviselői között lefolyt megbeszélésről. A tárgyalások a két ország közötti határokon átmenő forgalom kérdéseivel foglalkoztak, adott időpontban folytatódnak. Az NDK ismét engedélyezte a forgalmat a nyugatnémet vasút egyik NDK-területen áthaladó és 1967 óta a közlekedés elől elzárt szakaszán, miután a nyugatnémetek rendezik a vonal igénybevételével kapcsolatos régebbi tartozásaikat, és fizetni fognak a vonal használatáért.
1969. szeptember 18., kedd

A Magyar Nemzet korábbi számaiból összeállította:
Pethő Tibor

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.