„Azt mondtad, hogy aki nem áll be a sorba, annak el kell vágni a torkát”

Halálfélelmem van tőled, Miklós! – mondta Balogh Zsolt a lapunk birtokába jutott rendőrségi szembesítési jegyzőkönyv tanúsága szerint a múlt héten Hagyó Miklósnak.

Szilágyi Richárd
2010. 09. 29. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BKV egykori megbízott vezérigazgatója szerint a volt MSZP-s főpolgármester-helyettes azzal fenyegette, hogy aki nem áll be a sorba, annak el kell vágni a torkát. Balogh a Teve utcai szembesítésen azt állította, annyira félt a kérdéses időszakban, hogy volt olyan BKV-igazgatósági ülés, ahol tisztelt bíróságnak szólította a testületet.
A szembesítésen az is kiderült, hogy az első 15 millió forint teljesítését Hagyó Miklós 2008 nyarán a Hévízi-tóban igazolta vissza, ahol akkor több fővárosi cég vezetője is megfordult. Egyikük Kovács Lajos, a Főtáv ma már előzetesben ülő vezérigazgatója lehetett.
Állítása szerint Baloghnak rendszeresen be kellett számolnia Kocsis Istvánnak, a BKV új vezetőjének tevékenységéről is Hagyóéknak. Balogh nem válaszolt arra a kérdésre, hogy honnan származott az MSZP volt politikusának átadott kétszer 15 millió forint, azt viszont jelezte: továbbra is fenyegetve érzi magát és a családját. A két gyanúsított szembesítése eredménytelenül zárult: Hagyó mindent tagadott, és hazugsággal vádolta Baloghot.

Részletek a 3. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.