Bajba jutott járművek

Hírösszefoglaló
2010. 09. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Falnak rohant tegnap reggel az Alsózsolcáról Miskolcra tartó autóbusz Felsőzsolcán – közölte Ujj Zsuzsanna, a Borsod Volán Zrt. kommunikációs vezetője az MTI-vel. A menetrend szerinti járat vezetője Felsőzsolcán, a Szent István úton haladva rosszul lett, vélhetőleg infarktust kapott. A jármű folyamatosan lassulva áthajtott a szemközti sávon, és a Szent István út 77. szám alatti ház kerítését áttörve a ház falánál állt meg – közölte a szóvivő. Az autóbuszon utazott egy ápolónő is, aki újraélesztette a társaságnál két éve dolgozó sofőrt. Így a mentő kiérkezésekor már eszméleténél volt a férfi, akit sürgősségi rohammentővel szállítottak a megyei kórházba. Az autóbusz ötven-hatvan utasa és a ház lakói nem sérültek meg a balesetben – tette hozzá Ujj Zsuzsanna.
Százhalombatta külterületén egy beteghez tartó mentőautó került tegnap bajba, amikor a folyamatos esőzés miatt elakadt a sárban. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a távirati irodának elmondta: munkatársai csak a helyszínen tudták meg, hogy a hatvanéves, ellátásra szoruló nő háza egy kilométerre van a szilárd burkolatú úttól, és azt csak a szántóföldön át lehet megközelíteni. A kocsi elsüllyedt a felázott talajban, a mentők a térdig érő sárban gázolva mentek az épületig, hogy megnézzék, milyen állapotban van az asszony. A központból közben kiküldtek egy másik, négykerék- meghajtású terepjáró mentőt, de az is elsüllyedt. A személyzet időközben megvizsgálta a beteget, és megállapították, hogy állapota nem súlyos, de kórházba kell szállítani, ezért riasztották a légi mentőket. Szerencsére a helikopter le tudott szállni, és az egyik budapesti klinikára szállította a nőt.
Töttös Györgyi, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hozzátette: az eset nem mindennapi, mert a két mentőautó kiszabadításával az érdi tűzoltók is hiába próbálkoztak, mivel ők is beragadtak a felázott talajba. Végül a szakemberek egy speciális munkagépet hoztak, s azzal mentették ki az elakadt járműveket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.