Bűnözőre csaptak le a terrorelhárítók

Nagy Áron
2010. 09. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sikeres akciót hajtott végre pénteken a közelmúltban létrehozott Terrorelhárítási Központ (Tek) a rendőrség felkérésére Budapest XI. kerületében, egy bevásárlóközpontnál – áll a Tek közleményében. A kiválóan kiképzett kommandósok egy fegyveres rablás miatt nemzetközi elfogatóparanccsal körözött bűnözőt fogtak el, akit ezután átadtak az ügyben eljáró rendőrségnek.
Emlékezetes, a Tek szeptember elsején kezdte meg működését. A létrehozásáról szóló, augusztusban közzétett rendelet szerint a testület az ország egész területére kiterjedő illetékességgel rendelkező, a rendészetért felelős miniszter irányítása alatt működő költségvetési szerv. A központ védi a miniszterelnököt és a köztársasági elnököt is. Feladata az alábbi bűncselekmények felderítése és megszakítása: terrorcselekmény, emberrablás, légi jármű, vasúti, vízi, közúti tömegközlekedési vagy tömeges áruszállításra alkalmas jármű hatalomba kerítése. Ugyancsak feladata – a nyomozó hatóságok, az ügyészség, továbbá a rendvédelmi szervek felkérésére – bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható fegyveresek, illetve az ön- vagy közveszélyes emberek elfogása.
Nem egyedi eset a Terrorelhárítási Központ pénteki akciója, a jövőben számos hasonló bevetést hajt majd végre az újonnan létrejött szervezet – tudta meg lapunk. A Tek már integrálta a Készenléti Rendőrség különleges szolgálatát, vidéken pedig a győri, a miskolci és a paksi csoportja jelenti a bázisát. A központ négy nagy csoportja Magyarország egészét lefedi, további bázisok létesítésére nincs szükség a szakemberek szerint.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.