Egy túlpörgött szónok

2010. 09. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szinte hiányérzete lenne az embernek, ha nem állna elő mindennap újabb és újabb ígéretekkel, illetve a Fidesznek szóló felszólításokkal Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje. Most éppen azon dúlta fel magát, miért nem fejezi be a kormány időhúzó, „a forint stabilizálásának károkat okozó” politikáját, s miért nem hoz olyan intézkedéseket, amelyek valódi kiutat jelentenek a nehéz helyzetben lévő devizahiteles családoknak. Azt is mondta a szenvedélyes politikus, hogy győzelme esetén (amire semmi az esély) pártja tízmilliárd forintos pénzügyi alap létrehozásával nyúl a bajba jutott emberek hóna alá. Arról persze egy szót sem ejtett, hogy a lakosság kiszolgáltatottságában milyen hervadhatatlan érdeme van a bukott és leharcolt koalíciónak, az MSZP-börtönfrakciónak és személyesen neki… (Hasonlóan kiskaliberű illuzionista Simon Gábor, a szocialisták választmányi elnöke is, ő meg minap arra figyelmeztetett, hogy pártja nemrégiben nyolcpontos indítványcsomagot készített a devizahitelesek megsegítésére, ugyanis a Jókai utcában érzékenyek az efféle problémákra…)
Már-már megesik az ember szíve az örökké derűs Horváth Csabán, aki május elsején az emlékezetes ingyen BKV-szlogennel helyezett el csörgősipkát a fején. (Nem először, s nem utoljára.) Van egy olyan sejtésem, hogy ezt a bohócszerepet más már nem is vállalta volna rajta kívül a szocialista élcsapatban. Természetesen a közönség is mosolyog, csak éppen őrajta… Vajon látta-e orvos?

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.