Egy vidéki látnok

2010. 09. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közleményt adott ki minap Gőgös Zoltán szocialista országgyűlési képviselő. E szerint a kabinet arra készül, hogy hamarosan a megyei kormányhivatalokhoz csatolja az uniós pénzek kifizető ügynökségét, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalt. Emiatt pedig – aggodalmaskodik Gőgös – „az európai illetékesek” felfüggeszthetik az országnak szánt agrárkifizetéseket, ami a gazdák ezreinek tönkretételét eredményezhetné. A látnok úgy véli, az összevonással az Orbán-kormány megöli a mezőgazdaságot. Hogy honnan vette aggodalmas alaphíreit, nem tudni. A leharcolt politikus látomásának halvány alapja sincsen, nemhogy hivatalos kormánydöntés, de még szándék sincs a vizionált összevonásra. A hallucinációnak ez a szakasza már orvosért kiált…
Az viszont a valóságos közelmúlt, hogy Gőgös uram országlása során a pályázati pénzeket a szocialista csókos haverok közt szortírozták szét: „mi vagyunk kormányon, ez az ügy a mi felelősségünk”. Amúgy Brüsszel milliárdokat követel vissza a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól a 2004–2009 közötti időszakban elkövetett szabálytalanságok miatt. Az államtitkárhoz is köthető Magyarországi Leader Közhasznú Alapítvány támogatási gyakorlatát gengsztertovábbképző intézmények is megirigyelhetnék. A több száz milliós sumák pénzek nem rendeltetésszerű felhasználásáról szóló papírokat az aggódó agrárember látta el kézjegyével. Aki most – láthatóan – az őszi választásokra készül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.