Eladták születendő gyermekeiket

Két születendő gyermekét is eladta egy férfi és egy nő, a kicsikért pénzt és autót kaptak egy házaspártól. A társaságra két éve emberkereskedelem miatt kiszabott büntetést hatályon kívül helyezték, ezért újra első fokon tárgyalják ügyeiket.

Csibra Tibor
2010. 09. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tanúk meghallgatásával folytatódott tegnap a Fővárosi Bíróságon annak a társaságnak a büntetőpere, amelynek tagjait emberkereskedelemmel vádolja az ügyészség. A szabadlábon védekező öt vádlottból három jelent meg Kalina József tanácsa előtt, egyikük két hónapja váratlanul elhunyt, egy másik terhelt kórházi kezelés alatt áll. A Fővárosi Főügyészség vádirata szerint V. György és V. Éva, egyikük anyjának, V. György Gábornénak a közvetítésével tíz évvel ezelőtt eladták születendő gyermeküket B. Zoltánnak és B. Zoltánnénak. V.-ék az üzletért egymillió forintot kaptak a vásárlóktól, majd színlelt örökbefogadási szerződést kötöttek a gyámhivatal ügyintézője előtt. A tisztviselő nem tudott a két pár között korábban kötött megállapodásról, B. Zoltán pedig apasági elismerő nyilatkozatot tett. V. György és V. Éva 2002-ben újra gyermeket vártak, akkor már V. György Gáborné nélkül keresték fel B. Zoltánékat, s ismét felajánlották megvételre a születendő babát. A gyámhivatal határozatában arra hivatkozott, hogy ugyanattól az anyától már egy másik gyermek is B.-éknél nevelkedett, így örökbefogadásra alkalmasnak nyilvánította őket.
A Fővárosi Bíróság 2008-ban hozott elsőfokú határozata az öszszes vádlottat bűnösnek mondta ki, emberkereskedelem bűntette miatt, ezért egy és két év, nyolc hónap közötti börtönbüntetéssel sújtotta őket, kettejük büntetését felfüggesztette.
Az ügyészség akkor valamenynyi vádlott büntetését tudomásul vette, de három terhelt fellebbezett. Az ügyben másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla hozott végzést tavaly októberben, s az első döntés megalapozatlanságára hivatkozva az öszszes terhelt büntetését hatályon kívül helyezte, és új eljárást írt elő. Betegsége miatt nem jelent meg a tegnapi tárgyaláson V. György Gáborné, a negyedrendű terhelt, B. Zoltán pedig júliusban elhunyt. Kalina József tanácsa azt a tanút hallgatta meg tegnap, aki az említett gépkocsi átírásában segédkezett. Az eladott gyermekeket B. Zoltánné jelenleg egyedül neveli. A per decemberben folytatódik.

Két kicsi Terry Blacknél. A másodrendű vádlott ellen nem először indult büntetőper emberkereskedelem miatt. V. Éva kilencszer szült, de egyik gyermekét sem neveli, közülük ketten a transzszexuális bulvárszereplőnél, Rácz Károlynál élnek. A Terry Black néven ismert ember jelenleg az MSZP színeiben politizál, Tökölön önkormányzatiképviselő-jelölt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.