EMFESZ: nyomozás 53 milliárd után

Már a Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálja, hogyan tűnt el korábban a gázszolgáltató EMFESZ Kft.-ből mintegy 53 milliárd forint – tudta meg lapunk.

Dékány Lóránt
2010. 09. 26. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cég a hazai gázpiac csaknem egyötödét birtokolja. Információink szerint az eljárást a Fővárosi Főügyészség kezdeményezte ismeretlen tettes ellen, folytatólagosan elkövetett, különösen jelentős kárt okozó csalás gyanúja miatt. Az 53 milliárd forintos összeg a gázcég korábbi tulajdonosához, a Mabofihoz köthető, amely az ukrán üzletember, Dmitro Firtas érdekeltségébe tartozik. A társaság korábban többször vett fel kölcsönt az EMFESZ-től, ám annak legutolsó tételeit nem fizette vissza. Góczi István, a gázszolgáltató ügyvezetője lapunknak megerősítette a nyomozás tényét. Eközben Firtas egy ukrán újságnak azt nyilatkozta: már e hónap végére visszaszerezheti az EMFESZ tulajdonjogát.

Részletek a 13. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.