Értékvédő kiállítás fiataloknak

2010. 09. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fiatalságra leselkedő veszélyeket felvonultató kiállítást nyitottak meg tegnap a nyíregyházi Szent Atanáz Görög Katolikus Hittudományi Főiskolán. A márciusig látogatható Kontraszt című multimédiás bemutató Százvai László kisvárdai református lelkész ötletéből indult, és a történelmi egyházak mellett a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, a Nyíregyházi Főiskola és a rendőrség is kiveszi a részét – derült ki a kiállítás megnyitóján.
A hittudományi főiskola alagsorában elhelyezett kiállítás a családon belüli erőszak, a kábítószer, az alkohol, a dohányzás következményeivel szembesíti a látogatót, rávilágít a felelőtlen szexuális magatartás következményeire, megrázó képekkel, adatsorokkal mutatja fel az abortusz okozta testi és lelki sokkot, az öngyilkosságig jutó reménytelenség hiábavalóságát, tükröt tart a globális pénzhatalom értékeket felőrlő cinizmusának, mindennek társadalomromboló hatásának. Soltész Miklós államtitkár úgy fogalmazott, a kiállítás „prófétai nyelven szól”, azt mutatja be, hogyan válhatnak súlytalanná az értékek, ha nem figyelünk oda azokra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.