Gáz és távhő: jövőre marad a támogatás

Fennmaradhat jövőre is a távhő- és gázártámogatás a rászorulók számára – közölte Soltész Miklós a Híd a jövőbe elnevezésű konferencián Pécsett.

Hírösszefoglaló
2010. 09. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális államtitkára kijelentette: a gazdasági tárcával közösen azon dolgoznak, hogy a távhő- és gázártámogatás fennmaradjon mindazok számára, akik a legalsó két jövedelmi kategóriában élnek. Emlékeztetett arra, hogy a szocialisták által elfogadott szabályozás értelmében e támogatási forma már az idén megszűnt volna. Soltész Miklós magyarázata szerint a dotációt azért szeretnék fenntartani, mert annak visszavonása a legalacsonyabb jövedelműek ellehetetlenüléséhez vezet. Megjegyezte, hogy a támogatás mértékét illetően több változatban is gondolkodnak, a döntést később hozzák nyilvánosságra.
Nagy Anna kormányszóvivő június végén jelentette be, hogy az év végéig megmarad a támogatás. Összege jelenleg 28 500 forint. A konferencián Kocsis József, a Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesületének elnöke elmondta: a szociális ellátórendszer képviselői kiszámíthatóbb jövőt várnak a kormánytól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.