Horváth újabb ígérete

Átfogó programot vár a kormánytól az MSZP a devizahitelesek megsegítésére – közölte Simon Gábor, az ellenzéki párt választmányának elnöke a testület szombati ülése után. A Fidesz– KDNP képviselőcsoportja ugyanakkor emlékeztetett az új kormány eddigi intézkedéseire, a kilakoltatási moratóriumra és a nyolcpontos indítványcsomagra, amely a lakáshitelesek problémájára kínál megoldást.

Munkatársunktól
2010. 09. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felszólította a kormányt az MSZP országos választmánya a hét végén arra, hogy azonnal fejezze be „időhúzó, a forint stabilitásának károkat okozó” politizálását, és hozzon olyan intézkedéseket, amelyek valódi kiutat jelentenek a devizahitelük miatt nehéz helyzetbe került családoknak. Horváth Csaba szocialista főpolgármester-jelölt az MSZP rendezvényén bejelentette: ha elnyeri a választók bizalmát, a bajba jutott budapesti devizahitelesek megsegítésére 10 milliárd forintos pénzügyi alap létrehozását javasolja.
A Fidesz szerint Horváth Csabának az elmúlt nyolc évben polgármesterként, kormánypárti országgyűlési képviselőként, főpolgármester-helyettesként, lakásbizottsági elnökként minden lehetősége adott volt ahhoz, hogy segítsen a devizában eladósodott családoknak, vagy legalább figyelmeztesse az embereket a devizahitelek veszélyeire. Németh Szilárd (Fidesz) országgyűlési képviselő a szocialista politikus szombati sajtótájékoztatójára reagálva közleményében rámutatott: a világgazdasági válság az „MSZP–SZDSZ-es kontárkormány” miatt kiszolgáltatott, legyengült állapotban érte az országot. Szerinte a Fidesz–KDNP képviselőcsoportja volt az, amely elsőként foglalkozott őszintén és valódi segítő szándékkal ezekkel a súlyos problémákkal, kilakoltatási moratóriumot rendelve el az önhibájukon kívül bajba jutottak megsegítéséért.
Felidézte azt is, hogy szeptember elején nyolcpontos indítványcsomagot készítettek a devizahitelesek megsegítésére. A KDNP szerint „különösen szemtelen” az MSZP választmányi elnökének vádja azok után, hogy a szocialisták kormányzásuk legelején elvették az emberektől a támogatott forinthiteleket, s arra kényszerítették a lakáshitelt felvevőket, hogy devizában adósodjanak el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.