Jött a Török

2010. 09. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jól szimbolizálta a pánikban lévő Magyar Szocialista Párt intellektusát Török Zsolt, az MSZP korábbi országgyűlési képviselője, amikor Budai Gyula miniszterelnöki megbízott szerdai sajtótájékoztatóján előadta be nem jelentett magánszámát. Eredetileg nem róla szólt volna a konferencia, hanem a sukorói disznóság két kiérdemesült szereplőjéről, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon exkormányfőkről, ám a magából kifordult segédpolitikus átírta a tájékoztató forgatókönyvét, és szenvedélyes beszédet intézett a jelenlévőkhöz. A teremben ülők meghökkenve hallgatták a habzó szájú köpcöst, aki a megbolydultak lendületével vette védelmébe a leharcolt miniszterelnököket, illetve szidalmazta a kormányoldalt. Szemmel láthatóan beolvasni érkezett, nyilván beleszorult a sok mondanivaló.
Török fellépése példaértékű volt. Benne volt az utóbbi nyolc esztendő baloldali kultúrája. Politikai elemzők szerint a mitugrász ember kétségkívül pártfeladatot teljesített, egyenesen a Jókai utcából küldték, Zsolti pedig vállalta. Aki teheti, nézze vissza még egyszer a Török-belépőt, roppant tanulságos. A veszíteni nem tudók csökönyössége, az embert deformáló KISZ-nevelés következménye, a tehetségtelen politikusok toporzékolása, a csörgősipka zaja… Az epizód a sukorói haramiákat is minősíti: íme, egy pártfogónk, a mi Törökünk, büszkék lehetünk rá, jókor, jó helyen habzik a szája…

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.