Kaposvári vereség: oda az első hely

Munkatársunktól
2010. 09. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem tudta visszaszerezni az első helyet az MTK-tól a Kaposvár a labdarúgó NB I-ben, miután tegnap hazai pályán 2-1-re kikapott a Pakstól a 7. fordulóban.
A sok esőtől felázott talaj alaposan megnehezítette a csapatok dolgát. Az első gólt a talaj „készítette elő”: a 25. percben ártalmatlan szituációban a labda a vendégek középpályása, Heffler kezére pattant a paksi 16-oson belül, Szilasi játékvezető nem tehetett mást, 11-est ítélt, amit Oláh magabiztosan értékesített. Rögtön duplázhatott is volna a hazai csatár, Szepessy Róbert jobb oldali beadása után a jobb alsót célozta meg fejjel, de Csernyánszki Norbert bravúrosan védett, majd Dzsavad lőtte el keresztbe a labdát a kapu előtt.
A szünetben Böde állt be a Pakshoz, ami jó cserének bizonyult, a 61. percben a fél pályától elvégzett szabadrúgás után védhetetlenül csúsztatott a bal alsóba. Öt perc múlva fordított a Paks, Vayer jobb oldali szöglete után Éger László fejelt a felső lécre, a kipattanót Montvai közelről a hálóba paszszolta. Ezután a Kaposvár támadott, de igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani.
A tegnapra kiírt másik mérkőzés, a ZTE–Videoton találkozó a pálya használhatatlansága miatt elmaradt. A zalaegerszegi pályán a heves esőzések miatt tegnap állt a víz. A szövetség (MLSZ) versenybizottsága délután kijelölte a meccs új időpontját: szeptember 28. (19.00). A múlt heti, 6. fordulóból elhalasztott két mérkőzésnek is megvan az új időpontja: a Kecskemét–Haladás összecsapást október 9-én 17 órától, a Paks–Pápa találkozót pedig ugyanazon a napon 18 órától rendezik meg.
A 7. forduló rangadóján holnap a Debrecen fogadja az Újpestet.
Kaposvár–Paks 1-2 (1-0). Kaposvár, 1500 néző, v.: Szilasi. Gólszerzők: Oláh (25., 11-esből), illetve Böde (61.), Montvai (65.).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.