Kést fogott nevelőire a bódult tizenéves

Késsel fenyegette a mátészalkai gyermekváros dolgozóit egy ott lakó, begyógyszerezett tizenöt éves fiú. A támadót őrizetbe vették, és felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt büntetőeljárást indítottak ellene. Egy megfenyegetett dolgozó kezdeményezésére magánvádas eljárás is indult – tudta meg lapunk.

2010. 09. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hosszasan ébresztgették kedden délután az intézmény dolgozói a tanítási időben szobájában alvó tizenöt éves fiút. Amikor nagy nehezen magához tért, látszott rajta, hogy valamilyen bódító szert vehetett be. A nevelők egészsége védelmében kórházba akarták vinni, de amikor ez tudatosult benne, feldühödött, őrjöngeni kezdett. Kézzel betört egy ablakot, majd kést ragadott, és azzal fenyegetőzött. A dolgozók el tudták tőle venni a szúróeszközt, mire ő egy másikat kapott fel a nevelői szobában, végül ismét lefegyverezték.
Az intézmény munkatársainak elmondása szerint az agresszív fiú félelemben tartja a többi gyereket, és a nevelőket is többször fenyegette már, jelenleg két büntetőeljárás is folyik ellene. Azt, hogy mitől volt kábult, majd milyen szer hatása alatt kezdett tombolni a gyanúsított, szakértők bevonásával vizsgálja a rendőrség. Saját elmondása szerint egy barátjától kapott gyógyszert szedett be, ami az elsődleges rendőri vélemény szerint valószínűleg nyugtató lehetett.
A mátészalkai rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanújával vette őrizetbe a kamaszt. Az intézmény egyik dolgozója pedig – az őt ért fenyegetés miatt – magánvádas eljárást kezdeményezett ellene – tudta meg lapunk Fülöp Gergelytől, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.