Két év után újra dobogón Talmácsi

Munkatársunktól
2010. 09. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közel két év, egészen pontosan a 2008. október 19-i Maláj Nagydíj megnyerése után (akkor még a 125 kcm-ben szerepelve) ismét dobogóra állhatott Talmácsi Gábor a gyorsaságimotoros-világbajnokságon; a nyolcadliteresek között 2007-ben vb-1. magyar versenyző tegnap az Aragón Nagydíjon a hetedik helyről rajtolva harmadik lett a Moto2 géposztályban. Az éppen a meghiúsult Magyar Nagydíj helyére került futamon Talmácsi már az első kör végén a negyedik helyen robogott, és a verseny végig tartani tudta a tempót. Elöl Speed Up-os csapattársa, az olasz Andrea Iannone meglépett a mezőnytől, s végül több mint hat másodperces előnnyel nyert, a kiválóan versenyző Talmácsi pedig majdnem megszerezte mögötte a második helyet, támadta az előtte motorozó spanyol Julian Simont is, de végül 0.073 másodperces különbséggel a harmadik helyen intették le.
– Nagyon boldog vagyok, hogy az idén először dobogóra állhattam, és ha rajtam múlik, le sem szállok róla a hátralévő öt versenyen! Jól működött a motorom, élveztem a versenyzést. A hosszú és kemény munkának, amit a szezon kezdte óta végeztünk, végre meglett az eredménye. Nem adtuk fel, és a szerelőim is megtalálták azt a beállítást, amivel elérhető lett a dobogó. Ezek a beállítások jó alapot szolgáltatnak majd a későbbiekben is, ezen az úton kell tovább mennünk – nyilatkozta a vb-pontversenyben a hatodik helyre előrelépő Talmácsi Gábor, aki a futam után a bokszutcában nagy örömében elcsúszott a motorjával, így szó szerint beesett a szerelői közé, de nem sérült meg senki.
A 125 kcm-ben a spanyol Pol Espargaro, a MotoGP-ben az ausztrál Casey Stoner nyerte az Aragón Nagydíjat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.