Kincstárjegy az ÁKK-tól

Hírösszefoglaló
2010. 09. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előzőnél magasabb túljegyzés mellett a meghirdetett ötvenmilliárd forintnak megfelelő összegben értékesített 12 hónapos diszkont kincstárjegyet az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) tegnapi aukcióján. Az átlaghozam viszont alig csökkent a két héttel ezelőtti aukcióhoz képest, ahol az ÁKK nem elsősorban a gyenge kereslet, hanem a magas és erősen szóródó hozamok miatt csökkentette szokatlanul erősen az értékesítést. Mint arról a távirati iroda beszámolt, a D110921 jelű, 2011. szeptember 21-én lejáró papírra 73,871 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot az elsődleges forgalmazók. Az előző, két héttel ezelőtti aukción az ÁKK-hoz az ugyancsak ötvenmilliárdos meghirdetésre 63,400 milliárd forint ajánlat érkezett, amire 35 milliárd forintos értékesítés és 45,5 milliárd forintos teljes kibocsátás következett. A szeptember eleji aukciót kivéve a 12 hónapos diszkontkincstárjegy-aukciókon az ötvenmilliárdos meghirdetésekre július eleje óta rendszeresen
70-100 milliárd forintnyi ajánlat érkezett, amelyből az ÁKK ötvenmilliárdot fogadott el. A mostani aukción 5,80 százalékos átlaghozam alakult ki, ez csupán két bázisponttal alacsonyabb az előző, két héttel ezelőtt elért 5,82 százaléknál, de 17 bázisponttal magasabb az 5,65 százalékos szerdai másodpiaci referenciahozamnál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.