Kirúgással fenyegették a tanárt

Munkatársunktól
2010. 09. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kirúgással fenyegette meg a miskolci önkormányzat egy szocialista képviselője Kocsis Istvánt, a Kós Károly szakközépiskola igazgatóját, aki nem akart megbízási szerződést kötni az MSZP-s által favorizált céggel – hangzott el az MTV Híradóban. A fenyegetésről hangfelvétel készült. Négy miskolci iskola félmilliárdot nyert egy pályázaton, ennek a felhasználásáról beszél az MSZP-s a felvételen: „Két lehetőségem marad, az egyik, hogy utasításra aláírod a szerződést, onnantól folyik rendes mederben a dolog. A másik, hogy én polgármester úrnak elmondom, mi a probléma, kezdeményezhetem nála, hogy (…) mentsenek fel a munkavégzés alól.” Az MSZP-s szerint szó sincs zsarolásról. – A törvény előírja, hogy amikor a közbeszerzést egy cég elnyerte, megvannak azok a szabályok, ami alapján alá kell írni – fogalmazott Horváth Ottóné (MSZP) képviselő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.