Koncertek Szent Gellért tiszteletére

2010. 09. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy héten keresztül koncertek és hanginstallációk várják a hallgatóságot a szegedi dómban a tegnap kezdődött Szent Gellért-fesztivál alkalmából. A 2008-ban alapított programsorozatot Robert Christian Bachmann karmester, zeneszerző és zenekutató hozta létre.
Ma és holnap este Lakatos György, Jeanne Christée és Elena Denisova mutatja be a Szólóhegedű világa című műsorukat, szerdán pedig a salzburgi Stadler Quartett Joseph Haydn A Megváltó hét szava a keresztfán című művét adja elő. Ezt az opust alaposabban is megismerhetjük, ugyanis a budapesti Zeneakadémia hét zeneszerző szakos hallgatója készített a darabra tanulmányt, amelyek szintén elhangzanak. A koncertek közül kiemelkedik a pénteki és szombati ünnepi előadás, amelyen magyarországi ősbemutatóként megszólal Franz Schubert Befejezetlen szimfóniájának Benjamin-Gunnar Chors által befejezett négy tételes verziója is.
A fesztivál része Jeanne Christée és Elena Denisova négy szemináriuma és két hegedű mesterkurzusa, illetve a dóm altemplomában a programsorozat minden napján hallható hanginstallációk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.