Korkedvezményes sírásók

2010. 09. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hírek szerint több levitézlett, áprilisban a parlamentből kibukott politikus is kérte korkedvezményes nyugdíjazását. Állítólag Dávid Ibolya, Horn Gábor és Magyar Bálint sem próbálkozik az újbóli munkába állással; tegyük hozzá, közülük eddig csak Magyar ismerte el ebbéli szándékát. Jó lenne tudni, milyen indokok alapján kéri korkedvezményes nyugdíjaztatását az elmúlt évtizedek bármelyik leharcolt, megfáradt politikusa – egyébként Dávid Ibolya volt MDF-elnök 56, Horn Gábor korábbi SZDSZ-es államtitkár 54, Magyar Bálint ugyancsak szabad demokrata volt oktatási miniszter 57 éves. Az eddigi gyakorlat szerint a komoly fizikai igénybevételt kívánó területeken (honvédség, rendőrség, tűzoltóság, bányászat stb.) éltek a korkedvezményes illetmény lehetőségével.
Egy félresikerült politikus esetében viszont aligha beszélhetünk komoly fizikai igénybevételről, ráadásul az emlegetett politikusok jó korban vannak. Magyar Bálint is. Utóbbi esetében azért is érthetetlen a rendkívüli kedvezmény igénylése, merthogy éppen ő volt pártjának élharcosa az intézmény eltörlésében. Abban sem vagyok biztos, hogy nevezett politikusok esetleges korai nyugdíjaztatása kapcsán jól megérdemelt pihenésről lehet majd beszélni, elvégre mindhárman egy-egy pozdorjává zúzott rendszerváltó pártot eresztettek le a politika sírgödrébe. Fogjuk fel az egészet úgy, hogy maguk is belátták: bármennyire dacoltak vele, az idő elszállt felettük.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.