Koszovóba buszoztak a bunyósok

Munkatársunktól
2010. 09. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március végén írtunk már egy nagyobb, ismertető jellegű cikket a BoxingOne elnevezésű nemzetközi ökölvívó-csapatbajnoki ligáról, az addig s azóta történtek pedig mindenképpen a folyamatos híradás mellett szólnak. Öt ország nyolc klubja küzd egymással oda-visszavágós rendszerben, amit nem befolyásolt, hogy a cseh Prostejovot a román, egészen pontosan aradi Silva Lazar BC váltotta. A három magyar érintett közül a címvédő Debrecen és a Vasas-Kecskemét közös gárda egy kvartettbe került, az őszi idény mai rajtja előtt pedig egy panorámás buszba, amelynek célja Koszovó fővárosa, Pristina. Ma este itt csatáznak a hajdúságiak a helyiekkel, akiknek holnapra a Vasas-KSC jut valamivel délebbre, Ferizajban. Az előzetes várakozások szerint mindkét helyszínen ezrek érdeklődése várható majd, mivel a Szerbiától a közelmúltban levált országban az ökölvívás az egyik legnépszerűbb sportág.
A magyar válogatott tagjai közül ott lesz a koszovói ringben többek között Ráth Miklós, Szellő Imre és a kétszeres Eb-bronzérmes Darmos József (Vasas-KSC) vagy Varga Miklós és Móna Imre (Debrecen); az idén Moszkvában Európa-bajnoki címet szerzett Bacskai Balázs viszont ezúttal nem. Ennek ellenére a papírforma (és a már lejátszott magyarországi derbik eredménye) magyar sikereket ígér, bár a hazaiak új fiúk bevetésével készülnek. A koszovói küzdelmekről terveink szerint riportban számolunk be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.