Már csak riogatnak

2010. 09. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közeledve október 3-hoz, a fáradtság jelei mutatkoznak a szocialisták kampánymunkájában. Valószínűleg túl korán kezdték el felvilágosító tevékenységüket a hatalomvesztéskor megsértődött szegfűsök, már a májusi ingyenes BKV-ígérgetéskor érezni lehetett, túl erős a kezdés, ezt a kapitális marhaságot képtelenség fokozni. A megzavarodott MSZP-vezérkar egy olyan, szerencsétlenül kitalált főpolgármester-jelöltet küldött a ringbe, aki a technikai alapokkal is hadilábon áll. Növeli a szocialisták gondjait a pártban lezajlott generációcsere. A szervezet hervadhatatlan harcosaitól elköszöntek, ám a helyükre lépőkből – főképp Mesterházyból – hiányzik a kellő spiritusz. (Minap a legendásan modortalan Török Zsolt pártszóvivő lett, Kormos Katával – korábbi kvízműsorvezető – újabb veszélyeket sejtet.) Kétségbeejtő a mozgalom középkorú káderállománya is, egy részük már most sitten van (többen a behívót várják), mások a mumifikálódott demagógia itt felejtett képviselői. Utóbbiak közül is kivereslik Szanyi Tibor megmondóember, az önkormányzati választások kampányfőnöke, aki most Fidesz-diktatúrával riogatja a lakosságot, koncepciós perek áldozatainak nevezi az ország kifosztóit, Orbán Viktort Rákosi Mátyáshoz hasonlítgatja…
Figyelemre méltó, ahogyan a dörzsöltebb szocialisták készülnek a voksolásra. Némelyikük a kormánypárti vetélytárs bemocskolásán fáradozik, mások – ők vannak többen – szellemesen független indulóként aposztrofálják magukat, esetleg csak „lefelejtik” plakátjukról a pártlogót. Baj van a megbízhatónak hitt nyugdíjas csapattal is, már ők sem a régiek, keserűnek érzik az ingyensört, cuminak a térítésmentes virslit, ráadásul beleuntak Korda György kántor nótáiba is. Gyurcsány eközben karikás szemmel blogokat fabrikál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.