Már nem perlekedne

2010. 09. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Most, hogy már nem védi mentelmi jog, bíróságokra jár Dávid Ibolya, az MDF egykori elnök asszonya. A közelmúlt belpolitikájának buzgó konspirátorát hétfőn két ügyben is alperesként kérdezgette a Fővárosi Bíróság, mindkét helyen vesztésre áll.
A 2008-as csinnadrattákat amúgy maga Dávid Ibolya szervezte. A szeptemberre kiírt pártelnökválasztás előtt lehetséges ellenfelét, Almássy Kornélt egy állítólagos lehallgatási ügybe keverte, amelyben – a „lehallgatott” tulipános asszony szerint – cinkosként az UD Zrt. is közreműködött. Bár az egészből semmi sem volt igaz, Almássy visszalépésre kényszerült, a hírbe hozott UD Zrt. tönkrement, a hercig asszonyka tovább folytathatta elnöki ámokfutását az eresztékeiben recsegő MDF-ben. Mára aztán fordult a helyzet, Ibolya asszony szíve szerint már nem perlekedne, nem hadonászna az összetrombitált sajtó előtt a „bizonyítékkal” – most viszont őt kérdezgetik. Az új szerep szemmel láthatóan nem ízlik neki, tekintete gondterhelt, a fejét is elfelejti oldalra billenteni, sőt jogász létére már azt sem tudja megmondani a bírónak, milyen gyanút közölt vele egy hónappal ezelőtt az ügyészség. Roppant kényelmetlen helyzet.
Bár Almássy is, az UD Zrt. is jó eséllyel megnyeri a pert, ne feledjük: egy rendszerváltó párt tragédiáját láttuk. Rendezte: Dávid Ibolya.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.