Mérlegre lép

2010. 09. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Terry Black transzszexuális előadóművész felbukkanása az MSZP személyzeti politikájában jelzésértékű. A párt arról értesíti az önkormányzati választások előtt álló országot, hogy náluk immáron végképp ledőltek a tabuk, nincs lehetetlen, az érvényesülés kapuja mindenki előtt nyitva áll, merjünk nagyok lenni. Lám, itt van Rácz Károly is (ez a művész polgári neve), aki bátran megméreti magát a politikában, vállalja a nézeteit, s ha kell, odaáll majd érvelni, leteszi a voksát, mérlegre lép, vitába száll, közéletet él. Károly nem talál kivetnivalót abban, hogy szexkomédiás létére szocialista színekben egyengesse Tököl település sorsát, az MSZP pedig kifejezetten örül, hogy ilyen ismert művészember adja nevét a kampányához. Persze, ahogyan az lenni szokott, megszólaltak az irigyek is, szerintük Terry Black azért indul a választásokon, hogy szerepeljen a neve, ugyanis a nagyközönség már beleunt az üresfejű emberbe, aki egyebet sem tesz, csak önmagát fényezi. Ennek ellentmond, hogy a művész minap elárulta: régóta meggyőződéses baloldali, s nagyon büszke arra, hogy Magyarországnak két olyan miniszterelnöke volt, mint Horn Gyula és Gyurcsány Ferenc.
Terry Black bevetése amúgy nem meglepő, csak megerősíti, hogy az MSZP jó ideje gyűjtőpárt szerepet vett fel. Nincs az a társadalmi réteg, csoport, egylet, szekta, bármi, amelyet ne keresett volna meg az egykor vaskalapos munkásmozgalom. Volt ugyan némi ellentmondás abban, hogy a meggyőződéses, hajdan templomromboló párt hívő tagozatot is alapított, de hol van az már… Új idők járnak, nyitott lett a párt, kitárták a Jókai utcai székházkaput, bárki beléphet (Kőbányán anonim tagokat is felvesznek), ez itt már egy másik MSZP. Melegen ajánlják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.