Mit süt ki Szűcs?

2010. 09. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Átlagember nem igazán érti, ha egyszer olyan jól végezte a dolgát Szűcs Erika a szociális minisztériumban, mint ahogyan azt most állítják egykori harcostársai, akkor miért kellett elküldeni a tárca éléről? Ha meg mégis kirúgták, miért foglalkoztatták vissza később havi kilencszázezerért? Bonyolítja az egészet, hogy végeredményben nem is volt min fáradoznia a legendás pogácsafalónak a nagy visszatérés után, ugyanis a számára kiszignált munkát már jó ideje mások végezték. Szűcs kartársnő természetesen egészen másképp látja az eseményeket, ahogyan azt az elmúlt nyolc év kormányzati intézkedéseit vizsgáló parlamenti albizottság szerdai ülésén megtudhattuk. Elmondása szerint tetemes feladatot látott el visszatérése után is, hervadhatatlan igyekezettel olvasta a sajtót, azonkívül árgus szemmel leste az Út a munkába programot, ezért pedig járt neki a kilencszázezer, punktum.
Az albizottság megkérdezte Szűcs Erika utódját, Herczog Lászlót is, aki nagy szavakkal ecsetelte reaktivált elődje páratlan munkásságát (a méltatást egy 149 darabból álló dokumentumgyűjteménnyel kívánta alátámasztani, ezt azonban nem hozta magával, annyira sietett). Szót kapott még Székely Judit volt szakállamtitkár is, aki kikérte magának, hogy falazott volna Szűcs Erika további tollasodásához, sőt kiválónak értékelte egykori főnök asszonyának heroikus igyekezetét. A szoborállítás leglátványosabb mozzanata ezúttal is Szanyi Tibor szocialista megmondóember nevéhez fűződik, aki gyorsértékelésében méltatlannak és komolytalannak nevezte az albizottság munkáját, s azt Rákosi Mátyás koncepciós eljárásaihoz hasonlította, majd felháborodottan kivonult a teremből. Szanyit már ismerjük, de ezek után mit süt ki Szűcs?

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.