MOB-elnök-választás november 20-án

Munkatársunktól
2010. 09. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöksége tegnapi ülésén úgy döntött, hogy az eredetileg tervezett októberi időpont helyett november 20-án tartja a közgyűlését, amelyen megválasztják az új vezetőt. A tanácskozáson részt vett Schmitt Pál államfő is, aki augusztus 5-én mondott le MOB-elnöki tisztségéről, és a közgyűlésig Molnár Zoltán főtitkárt bízta meg a jogkör gyakorlásával. Államfőként Schmitt Pál nem lehet civil szervezet tagja, ám NOB-tagságát megtarthatja, mert az olimpiai charta szerint a nemzetközi olimpiai mozgalmat képviseli Magyarországon. Schmitt 1989 óta állt a MOB élén, 2009 januárjában hatodszor választották újjá. Ő a MOB első olimpiai bajnok elnöke, párbajtőrben kétszeres aranyérmes. Amivel a jelek szerint új irányt szabott, hiszen a felmerült utódjelöltek többsége – Kovács István (ökölvívás), Borkai Zsolt (torna), Vaskuti István (kajak-kenu) – szintén állt az ötkarikás dobogó tetején. A vízilabdásberkeken belül támogatott Kemény Dénes ugyan nem, de háromszoros olimpiai győztes csapat szakvezetője. Információink szerint politikai támogatottsága miatt Borkai Zsolt, az 1988-as szöuli játékok lólengésbajnoka, a MOB egyik alelnöke, Győr polgármestere a legesélyesebb. A november végi MOB-döntés is neki kedvez, hiszen egyelőre az október 3-i önkormányzati választásokra kell koncentrálnia.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.