Motorhibát jelentett a zuhanó gép pilótája

Tizenhétre nőtt a hétfői légi szerencsétlenség halálos áldozatainak száma Venezuelában, a harmincnyolc kórházba szállított túlélő közül már négyen haltak bele sérüléseikbe. A Bolivár szövetségi államban történt baleset okát még keresik. Az ATR–42-es utasszállító pilótája motorhibát jelzett a gép földbe csapódása előtt.

Hírösszefoglaló
2010. 09. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emelkedett a hétfői légi szerencsétlenség halottainak száma Venezuelában: a Bolivár szövetségi államban lezuhant ATR–42-es repülő túlélő utasai közül – egy nappal a kórházba szállításuk után – ketten belehaltak sérüléseikbe – adta hírül az AP. Miként megírtuk, a gép fedélzetén utazó ötvenegy ember közül harmincnyolcat találtak életben a mentők, de ketten még aznap meghaltak. Az újabb halálesetek miatt immár tizenhét a halálos áldozatok száma. Köztük van Ramiro Cardenas, a pilóta is, az utasszállító négyfőnyi személyzetének három másik tagja túlélte a balesetet. A halottak közül a pilóta az egyetlen, akinek a nevét már közzétették, a listát majd akkor hozzák nyilvánosságra, amikor valamenynyi áldozatot azonosították. Hugo Chávez venezuelai elnök részvétét nyilvánította a hozzátartozóknak.
A Margarita-szigetről hazafelé tartó gép katasztrófájának okát kereső szövetségi vizsgálóbizottság megkezdte a fekete doboz adatainak tanulmányozását, és sorra hallgatja meg a szemtanúkat is. Francisco Garcés közlekedési miniszter beszámolója szerint eddig azt sikerült megállapítani, hogy amikor a gép már csak tíz kilométerre volt céljától, a Manuel Carlos Piar nemzetközi repülőtértől, a turbólégcsavaros, kétmotoros repülő pilótája az egyik motor műszaki hibáját jelentette az irányítótoronynak, s nem sokkal ezután zuhant a légi jármű a Sidor acélöntöde raktártelepére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.