Napi sajtószemle

MN
2010. 09. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

KOMMEPCaHT.ru
Az orosz gázmonopólium számára veszélyt jelent, hogy Magyarország csatlakozni szándékozik az Azerbajdzsán, Grúzia és Románia által tervezett, Oroszországot elkerülő AGRI gázvezetékhez, mert azzal járhat, hogy nem vásárol földgázt a Déli Áramlat vezetékből – továbbá Horvátország és Szerbia sem, amellyel egyesíti gázszállítási rendszerét – írja az orosz kereskedelmi napilap a kedden Bakuban azeri, grúz, román és magyar részről – Orbán Viktor miniszterelnök által – aláírt bakui nyilatkozatra hivatkozva. A lap megállapítja: a gázvezetékhez még nem készültek tervek és megvalósíthatósági tanulmány, nincs hozzá finanszírozás és megbízható gázforrás sem.

Liberation.fr
A baloldali francia napilap nehéz jövőt jósol Nicolas Sarkozy köztársasági elnök és kormánya számára. Az újság szerint a romániai és bulgáriai romák kitoloncolása csak nehezíti az amúgy is több fronton támadás alatt lévő kormány helyzetét. A napilap beszámolója megemlíti, hogy még mindig nem zárult le Eric Woerth munkaügyi miniszter ügye, akit korrupcióval vádolnak, a Le Monde című napilap pedig hétfői címlapján azzal vádolta meg a francia köztársasági elnöki hivatalt, hogy titkosszolgálati szerveket használt fel a lap informátorainak azonosítására.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.