Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2010. 09. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Die Presse
Oroszország lemondta Dmitrij Medvegyev elnök lengyelországi látogatását, miután Lengyelországban szabadon engedték az orosz hatóságok kérésére nemzetközi elfogatóparanccsal körözött csecsen lázadóvezért, Ahmed Zakajevet – írta az osztrák konzervatív napilap, utalva arra, a varsói orosz nagykövet nehezményezte, hogy a lengyel igazságszolgáltatás még csak óvadékot sem írt elő Zakajev elengedésekor. Zakajev eközben állítólag elhagyta az országot.

gazeta
Lengyelország – hivatkozva az uniós szerződésekre – megtalálta a kiutat e kényes helyzetből, tiszteletben tartotta a nemzetközi jogi normákat s az igazságosság eszméjét – értékel a Zakajev-ügyben a liberális lengyel lap.

wprost
Lengyelország centrista kormányzó pártja, a Polgári Platform (PO) koalíciós kormányt alakíthat a most ellenzéki baloldallal a jövő évi parlamenti választások után – idézte Donald Tusk miniszterelnököt a hetilap. A közvélemény-kutatások szerint a PO továbbra is jócskán vezet vetélytársai előtt, de lehet, hogy koalíciós partnere, a kicsiny Lengyel Parasztpárt nem fogja elérni az ötszázalékos küszöböt. „Egy koalíció a baloldallal lehetségesnek tűnik számomra” – mondta Tusk a lapnak adott interjúban.

The Times
XVI. Benedeket az első hivatalos nagy-britanniai útja előtt távoli, szélsőséges teutonnak tartották, látogatása során azonban teljesen más fénybe került. Így lett „Ratzingerből, a rottweilerből Benő, a kisnyúl” – tette hozzá a szerző, megjegyezve, hogy „mind szerettünk volna odabújni hozzá, és megáldatni vele gyermekeinket”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.