Nem népszerű az afgán misszió?

Munkatársunktól
2010. 09. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem reprezentatív az a felmérés, amelyet szombaton tett közzé a Népszabadság, így ez alapján nem lehet megállapítani, hogy a hazai közvélemény mennyire ért egyet az afganisztáni szerepvállalásunkkal – közölték lapunkkal katonai szakértők. Laptársunk felmérése szerint a megkérdezettek 69 százaléka támogatja ugyan a NATO-tagságunkat, de 52 százalék ellenzi az afgán missziót. Amint arról beszámoltunk, a HM és a Honvéd Vezérkar szakértői októberben döntenek arról, miként alakítják át az afganisztáni missziót. A tervezés a NATO-val egyeztetett módon zajlik.
A Népszabadság elismeri, a kutatás mindössze a legalább heti rendszerességgel internetező, 18 éven felüli állampolgárok egy részének véleményét mutathatja be, és csak alig több mint 550 fő vett részt benne. Ráadásul akkor készült, amikor még friss információnak számított, hogy két újabb magyar katonahalál történt Afganisztánban. Tanulságos adat, hogy a megkérdezettek 66 százaléka nem érzi megfelelőnek a kormányzati tájékoztatást a magyar katonák afganisztáni tevékenységéről.
Az afgán választásról
beszámoló a 8. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.