Nemzetközi program a tigrisek védelmében

MTI
2010. 09. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kihalásuk megakadályozására a korábbi gyakorlattal szakítva nem a tigrisek tágabb élőhelyének védelmére kell gondot fordítani, hanem kulcsfontosságú szaporodóhelyeik óvására. A tigrisek megmentéséről készült új tanulmány – amely többek között a Panthera állatvédő csoport, a Világbank és a Cambridge egyetem kutatóinak munkája nyomán született – 42 olyan szaporodóhelyet jelölt meg, amelynek tigrispopulációja növekedésre és nagyobb területek belakására lehet képes.
Jelenleg világszerte már csak mindössze 3500 tigris él szabadon, és ezeknek is csak kevesebb mint harmada szaporodóképes nőstény – közölte John Robinson, a tanulmány egyik szerzője. A kiemelt 42 terület közül 18 Indiában található, ahol a legtöbb tigris él, nyolc Indonéziában, hat az orosz Távol-Keleten, a többi pedig Ázsia más tájain szétszórva helyezkedik el. – Azonnali prioritás, hogy a megmaradt szaporodó populációk védelmet kapjanak, és folyamatos megfigyelés alatt legyenek – írták a kutatók a PLoS Biology című folyóirat kedden megjelent számában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.